Infobrev 1 - TSF 2017 - 28. april – 30. april 2017

Sted: Rinnleiret militærleir, Levanger, Nord-Trøndelag

Tid: 28. april – 30. april 2017

Påmeldingsfrist: Fredag 31. mars.2017

Velkommen til Trønder Speider i Friluft – TSF 2017.

TSF samler hvert år speidere fra begge trøndelagsfylkene til konkurranser og leirliv.

Konkurransen i tropp er kvalifisering til NM i Speiding. Her er det mulighet for nye venner, læring, ha det gøy og være i friluft sammen med 500 speidere fra hele Trøndelag. Det blir leirbål, orientering, praktisk oppgave, pionering og Løvepatruljens hemmelige oppgave.  

Småspeiderne får egen rundløype på lørdag, og praktisk oppgave på søndag. De får også besøke stor-speiderne som en del av konkurransen.

Påmelding

Speidere fra NSF og KM melder seg på via sine medlemssystem. Det forventes at alle ledere og rovere påmeldes og deltar som postmannskap. Oppgaver vil bli tildelt ved innsjekk.

Frist for påmelding og betaling er fredag 31. mars.2017.

Betaling gjøres til kontonr 3000.17.21107 og vil bli kontrollert ved innsjekk.
Pris kr 600 for hver storspeiderpatrulje. Pris kr 400 for hver småspeiderpatrulje. Konto er registrert på Trøndelag krets av KFUK-KFUM v/Bente Elton Jacobsen. Merk innbetaling med: TSF17, krets, gruppe.

Konkurranseklasser

Årets konkurranseklasser er delt opp slik:

 

- Patruljer i Tropp - Konkurranse      - med kvalifisering til NM i speiding
- Patruljer i Tropp - åpen klasse        - med veiledning*
- Småspeiderpatruljer                        - konkurranse

*Dommere og postmannskap skal veilede patruljene i åpen klasse for å gi speiderne en god opplevelse.

  Disse patruljene er ikke med i kvalifiseringen til NM.

Premiering

Gullpilen (Deles ut til beste patrulje i tropp, uavhengig av krets)
- Sølvpilen (Deles ut til beste småspeiderpatrulje, uavhengig av krets)
- Kretsbanner (Deles ut til beste patrulje i tropp i hver krets)
- Minikretsbanner (Deleds i år for første gang til beste småspeiderpatrulje i hver krets)

Leirområdet

Speiderne får tildelt egne områder for hver patrulje. Området til patruljene vil være inngjerdet og ledere/rovere/voksne uten dommeroppgaver har ingen adgang. Det vil også i år være patruljer som deltar utenfor konkurranse. Disse patruljene vil kunne motta veiledning underveis når det er behov.

Speiderne må ha med seg absolutt alt av materiell de trenger for helga. Det er ingen anledning til å sage ned rajer eller ta kvist av trærne.  Bruk av kniv, øks og sag skal kun skje på utdelt eller medbrakt trevirke.

Bålforbud

Det vil ikke være anledning til å tenne bål for verken speidere eller ledere. All tilberedning av mat må skje på gassbrenner, primus eller multifuel. Åpen flamme fra grill, engangsgrill, bålpanne og lignende er ikke tillatt. Slik er det i år når vi skal bo mellom verneverdige tun med gammel trehusbebyggelse.

Sanitærfasiliteter

Det vil være toaletter innendørs ved småspeiderleiren og storspeiderleiren - der det også vil være mulig å hente vann. Fettfeller vil være merket på leirområdet.

Litt om Rinnleiret militærleir- fra Wikipedia

 

Rinnleiret militærleir er en militærleir Levanger kommune og er den eldste bevarte kavalerileir i hele Europa, med bygninger fra slutten av attenhundretallet. 21 av bygningene er fredet.

Nordenfjeldske Dragonregiment hadde standkvarter der fra 1894.Rinnleiret ble lagt ned som militærleir i 2002, men er fremdeles i bruk av Heimevernet og regionens HVU-avdeling.

- - -