Dere er hjertelig velkommen til Meldal 2. helga på mars!

 Enkelte er spent på om det er mulig å lage snøhuler i Resdalen i Meldal om vel 6 uker?  Jeg sjekket fonna nå på søndag og det begynner å ligne noe. Vedlagt bilder av snøfonna og området nedenfor tatt sist søndag. Og vi venter mye snø enda!.

 Vi bygger snøhulene i snøfonn ved Litlslåttkjølen/-berget, ca. 1km fra parkering Kåsan langs Resdalsveien(gå på ski langs seterveien til Snoensætra i starten), sehttp://www.norgeskart.no/?sok=Litlsl%C3%A5ttkj%C3%B8len#13/227984/6994157/+hits

 Nedenfor er info om snøhuleturen. Det anbefales at speiderne har fylt 13 år før de overnatter i snøhule. 

 Det er ingen påmeldingsfrist eller påmeldingsliste dere trenger å sende oss da hver enkelt gruppe syter for seg og finner selv ut hvor mange ledere dere må være for å holde styr på egen gruppe. Men flott om dere sier fra til oss om dere har bestemt dere for å bli med og fått positiv respons fra speiderne deres. Men ingen bindende påmelding til oss – vi tar det på hælen!

 Har dere deltakere med handikap eller uansett ønsker skyss av utstyr med snøscooter så gi beskjed så kan vi varsle snøscooterkjøreren. Han kjører opp 16-mannsteltet m/utstyr for oss ca. kl. 10-12.00 lørdag og ned igjen ca. 15.00 søndag(ikke før pga. helgedagsfreden). Vi gir tilbudet til våre speidere at de som ikke vil ligge i snøhule at de kan ligge i telt med vedovn. Her kan vi tørke klær for andre grupper også.  Telt er som oftest mye kaldere å ligge i enn snøhule (vi fyrer ikke om natten) så vi anbefaler de på det sterkeste snøhule. Har noen lyst til at vi skal ha et felles leirbål kan dere/vi gjerne forberede noen innslag til dette.

 Lørdag går gjerne med til snøhulegraving så lenge det er lyst. Søndag er det muligheter til å prøve de fine skiløypene som går rett forbi. 

I år legges Resdalen Vinterpark (en del av Vinterlarm Meldal 2017) til snøhuleområdet vårt med to andre arrangører fra Meldal. Det blir mulighet til å kjøpe seg mat, hoppet på ski, prøvd kuleløyper/orgeltramp/"Kongen på haugen" etc. Det blir mosjonstur på ski til toppen av Resfjelet - Meldals høyeste fjelltopp på 1165 m.o.h, dvs. (ca. 5-600 høydemeter).

 Speiderne i Meldal har i flere år overnattet i telt eller snøhule i løpet av vinteren og det har blitt en populær tur.  Speiderne fra Byneset, Byåsen, Hoeggen, Hundhammeren, Ytterøya, Klæbu og Agdenes har vært med ett eller flere år. Det var ikke noe problem å få til snøhuler for ca. 40 speidere i samme område. Meldalsspeiderne satser på lørdag til søndag men det var noen av de som var med et år som kunne tenke seg å komme allerede fredag.

 Vi har dessverre ikke lederkapasitet til å ta imot speidere uten ledere, så hver enkelt gruppe må kunne fungere som en egen enhet og selv ta ansvaret og ordne opp  med skyss, mat, utstyr etc. til egen gruppe. Men vi kan sørge for at dere kan få leie hjelp til å kjøre opp utstyr (og f.eks. noen med et handicap) med snøscooter. 

 Området ligger i Resdalen i Meldal kommune ca. 1 km fra veg i svakt stigende terreng.  Her har det hvert år dannet seg en enorm snøfonn slik at det ikke en noe problem å få plass til en 15-20 snøhuler.

 Vi gir våre speidere beskjed om flg.(dette kan dere tilpasse egen gruppe om dere blir med):

 Sted: Oppmøte på P-plassen på ”Kåsan” i Resdalen, ca. 10 min. kjøring fra Å i Meldal.

 Kl.: 11.30 lørdag og ned igjen 15.30 søndag, begge tider ved nevnte P-plass.  

Ta med: 

Sovepose, liggeunderlag, tøyskift, regntøy(til snøhulegraving), toalettsaker, kniv, lommelykt, og all mat du selv trenger (f.eks. pølser og nistemat) og drikke eller teposer. Husk også genser og sokke- og votteskift i sekken. Bruk vindtett antrekk og turski. Ta gjerne med egen snøspade.

 Skulle dette være av interesse så er det bare å ta kontakt. Evt. spørsmål kan dere komme med på E-post arnstein@rindalshytter.no eller på mobilnr. 951 75 007.

 Håper på flott vær slik at vi kan nyte den flotte utsikten innover Trollheimen til Trollhetta og Snota. Velkommen!

Arnstein Reitan

gruppeleder for KM-speiderne i Meldal

Tlf. 951 75 007.